AREA’S
Bevrijdingsfestival Zeeland in het schitterende Vlissingen – dé viering van vrijheid, saamhorigheid en diversiteit in onze prachtige provincie! Ontdek de verschillende area’s die dit festival tot een onvergetelijke ervaring maken waarbij iedere area zijn eigen muziekgenre en programma vertegenwoordigt:

 • Sena Performers mainstage [Machinefabriek area – outdoor]
 • Liberty Dance [Machinefabriek area – outdoor]
 • Kids area [Machinefabriek area – indoor]
 • Silent Disco [Machinefabriek area – outdoor]
 • Foodcourt [Machinefabriek area – indoor]
 • Zeeland Jongeren Podium [Machinefabriek area – indoor]
 • Van Randwijk lezing [Sint Jacobskerk, besloten event op aanmelding]
 • Plein van de Vrijheid
 • Scheldehof Theater
 • Holland Stage [Bellamypark, Vlissingen]
 • Roosevelt Stage [Oude Markt, Vlissingen]

Kom samen met vrienden, familie en gelijkgestemden en beleef een dag vol inspiratie, verbroedering en vreugde op het Bevrijdingsfestival Zeeland. Want vrijheid verbindt ons allemaal! Uiteraard is het overal GRATIS entree!

PLEIN VAN DE VRIJHEID
Ga op het Plein van de Vrijheid in gesprek met organisaties als Stichting Walcheren Mozaik, Keti Koti, Stichting Oorlogsjaren, Het Nederlands Veteraneninstituut, Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp, 101 Preventie, Humanitas, GGD, Rode Kruis, Anti Discriminatiebureau etc.

Wil je als organisatie deelnemen aan het Plein van de Vrijheid neem dan contact met ons op! Onze voorkeur gaat uit naar organisaties die een activiteit opzetten om echt in contact te komen met de festivalbezoekers en aansluiten bij het thema van Vrijheid, gelijkheid, inclusiviteit, jongeren, duurzaamheid en menselijkheid.

FAQ

ALGEMEEN BEREIKBAARHEID HUISREGELS

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat die kwetsbaar is zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen meemaken en zien aan alle vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne en op andere plekken in de wereld. We tonen ons solidair met de mensen die niet in vrijheid leven. Want vrijheid geef je door! Bevrijdingsfestival Zeeland vindt plaats in Vlissingen waarbij er meerdere stages in de stad te vinden maar ligt de concentratie in én rondom de Machinefabriek.

Het festivalterrein is geopend vanaf 13:00 uur en we stoppen om 23.59u!

Op het festivalterrein is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Er worden diverse foodcourts gebouwd waar je bij de verschillende foodtrucks de lekkerste gerechten kunt afhalen (pin only!).

Bij de bar zijn alcoholische en non-alcoholische dranken verkrijgbaar. De horeca inkomsten maken het festival mede mogelijk. Let op: Betalen met PIN of betaalkaart (zie FAQ -> betalen op het festival).

Het Bevrijdingsfestival Zeeland is juist toegankelijk en bedoeld voor iedereen! We hebben een breed programma voor de kleinste kids tot (oud) volwassenen en alles wat daar tussen in zit!

Het Bevrijdingsfestival Zeeland is gratis toegankelijk en dat willen we natuurlijk graag zo houden! We vinden het als organisatie belangrijk dat iedereen dit festival kan bezoeken.

Wel zijn we als organisatie afhankelijk van subsidies, sponsoring en horeca inkomsten. We willen je verzoeken om consumpties zoveel mogelijk bij ons te nuttigen zodat jij ook een bijdrage doet om dit festival in leven te houden!

Bevrijdingsfestival Zeeland werkt met het PIN ONLY concept. Dit houdt in dat je jouw pinpas nodig hebt om je eten en drinken af te kunnen rekenen. Betaal je liever met cash? In dat geval kun je een betaalkaart afhalen waar je het cash bedrag op kunt storten [NOT-REFUNDABLE!].

Deze betaalkaart is verkrijgbaar op het festivalterrein bij de kassa’s. Betalen met je pinpas op je telefoon of Smart Watch is ook mogelijk!

Kom je met de auto naar het Bevrijdingsfestival Zeeland? In dat geval kun je jouw auto het beste parkeren op één van de volgende parkings:

– Parkeergarage Scheldeplein
– Parkeergarage De Fonteyne
– P-Cinema
– Stationplein
– HZ University of Applied Sciences
– AH XL / Gildeweg

We zijn op dit moment nog bezig met de realisatie van extra parkings, meer informatie binnenkort!

Houd rekening met grote drukte bij zowel aankomst als vertrek. We raden je aan om met het openbaar vervoer/fiets te komen.

We raden je aan om het festival op de fiets te bezoeken. Daarvoor zijn speciale fietsenstallingen aanwezig op diverse locaties in de stad en bij de Machinefabriek.

We raden je aan om gebruik te maken van de trein en/of bus. De Machinefabriek ligt op 15 minuten loopafstand van Station Vlissingen. Met de NS hebben we extra treincapaciteit afgesproken en tevens vertrekt de laatste trein pas om 00.40u vanuit Vlissingen!

Kom je met de veerboot vanuit Breskens dan kom je direct aan in Vlissingen en ben je al dichtbij het festivalterrein. Het feestje begint al op de veerboot ;)!

De laatste boot naar Breskens vertrekt om 00.48u.

 

Het is bezoekers niet toegestaan zelf mee te nemen:
– plastic flessen, blik- of glaswerk of op een andere manier verpakte dranken
– grote hoeveelheden voedsel
– wapens of andere gevaarlijke voorwerpen
– harddrugs en/of lachgas
– professionele opnameapparatuur voor audio, film en video
Tijdens het betreden van het festivalterrein worden bezoekers hierop gecontroleerd.

– Het is voor bezoekers jonger dan 18 jaar niet toegestaan alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.

– Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van erkende hulpdieren (mits aangelijnd).

– Rijwielen, scooters, brommers e.d. zijn niet toegestaan op het evenemententerrein. Deze dienen in de daarvoor bestemde stallingen geplaatst te worden. Rijwielen die vastzitten aan hekken van het festival worden los geknipt en verwijderd.

– Het is niet toegestaan zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het evenemententerrein handelswaren te verkopen en/of te koop aan te bieden.

– Het is niet toegestaan op en/of rondom het evenemententerrein reclame-uitingen in welke vorm dan ook te verspreiden of op te hangen zonder uitdrukkelijke toestemming van de organisatie.

– Het is niet toegestaan open vuur te veroorzaken of vuurwerk af te steken op het evenemententerrein.

– Het is niet toegestaan een drone bij je te dragen, te laten vliegen of op te laten stijgen op of rondom het festivalterrein om vanuit te lucht te filmen of te fotograferen.

– Bezoekers betreden het evenement op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van een bezoek.

– De organisatie is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte en/of beschadigde eigendommen, alsmede voor schade in welke vorm dan ook aan bezoekers zelf.

– Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, medisch team en andere bij het festival betrokken partijen.

– Hinderlijk gedrag kan leiden tot verwijdering van het evenemententerrein.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?

Laat je mailadres achter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!