Collignon

Een leven lang onderweg heeft Jori Collignon muzikaal beïnvloed. Hij heeft 15 jaar  kriskras over de wereld gereisd met zijn voormalige bands SKIP&DIE, Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski. Nu is de Nederlandse producer neergestreken in een afgelegen huis aan zee in Portugal. Compleet met een gastenverblijf, tuin en muziekstudio. Het werd een plaats van inspiratie, activiteit en creativiteit, waar veel kunstenaars passeren en hun verhalen en ideeën achterlaten.

Het is op deze plek dat Collignon zijn geluid heeft uitgebreid en verdiept. Hij bundelde zijn uitgebreide muziek- en reiservaringen in acht nieuwe, rijke, diverse en kleurrijke nummers die zijn solo debuut Lagoinha onder artiestennaam COLLIGNON vormen. Een natuurlijke mix van akoestische en elektronische instrumenten vormen een evenwicht tussen traditionele en futuristische thema’s, beïnvloed door Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek. “De muziek biedt mij de mogelijkheid om te blijven reizen”, zegt Collignon. Als pionier op het gebied van elektronische muziek combineert hij in elk nummer op creatieve wijze motieven en stijlen.
Live wordt Collignon begeleid door multi-instrumentalist Gino Bombrini, met wie hij eerder internationaal furore maakte met de band SKIP&DIE.

Op 5 mei zal COLLIGNON om 20u15 optreden op het Sena Performers Stage.