H.M. van Randwijklezing

De lezing zal dit jaar worden uitsproken door Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, op donderdag 5 mei 2022, 11:00 uur, in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Het thema is ‘Vrijheid, wat mag het kosten?’.
Ahmed Aboutaleb is een Nederlandse bestuurder en politicus van Marokkaanse afkomst. Hij is sinds 2009 burgemeester van de gemeente Rotterdam.

Toegangskaarten
Er is elke editie grote belangstelling voor de lezing. Ook deze keer waren de kaartjes weer binnen twee dagen uitverkocht.

LIVE te volgen via Omroep Zeeland
Vanuit huis de Van Randwijklezing volgen? Omroep Zeeland zal de lezing live op TV en via www.omroepzeeland.nl uitzenden. De uitzending start om 11u00 vanuit de Sint Jacobskerk.

H.M. van Randwijk
Dichter/schrijver/journalist/uitgever/verzetsman Van Randwijk was vooral een persoonlijkheid die optrad als het geweten van een geheel volk. Bestrijden van de crisis in de jaren dertig tot aan de stuwende kracht achter het illegale blad Vrij Nederland tijdens de oorlog. Ook na de oorlog bleef hij zeer actief. Van Randwijk vertegenwoordigde voor velen een bevrijdende stem, die richting gaf en perspectief opende.
 

De initiatiefnemers van de jaarlijkse H.M. van Randwijklezing hebben zich laten inspireren door het leven en de publicaties van Henk van Randwijk. De H.M. van Randwijklezing wordt gehouden door prominente sprekers uit Nederland, van wie het comité verwacht dat die in de lijn van Van Randwijk inspirerende visies zullen ontwikkelen om de weerbaarheid van de Nederlandse burger te vergroten. 

De deuren van de Sint Jacobskerk gaan om 10.30 uur open, de lezing begint om 11.00 uur.

De H.M. van Randwijklezing wordt georganiseerd door het Van Randwijkcomité in het kader van de Four Freedoms door het jaar heen en het Bevrijdingsfestival Zeeland.
De lezing wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.