INHOUDELIJK PROGRAMMA
Stap binnen in onze culturele zone, waar je wordt ondergedompeld in kunst, theater en literatuur die de verhalen van vrijheid en bevrijding vertellen. Laat je inspireren door lokale kunstenaars die hun interpretaties van vrijheid tentoonstellen en neem deel aan workshops om je eigen creativiteit te uiten. Er gebeurd veel in de wereld en het is belangrijk bij deze gebeurtenissen stil te staan en hierover praten met elkaar. Voor degenen die op zoek zijn naar verdieping, bieden we informatieve lezingen en discussiepanels over onderwerpen als mensenrechten, democratie en de betekenis van vrijheid in de hedendaagse samenleving. Ontmoet inspirerende sprekers en denkers die hun inzichten delen over hoe we onze vrijheid kunnen koesteren en beschermen.

Een aantal thema’s die wij dit jaar uitlichten tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland:

  • Vrijheid
  • Inclusiviteit
  • Duurzaamheid
  • Menselijkheid

Voor de jongere festivalgangers hebben we een speciale zone vol met leuke en educatieve activiteiten, van interactieve games tot workshops over tolerantie en diversiteit. Hier kunnen kinderen en jongeren op een speelse manier leren over de waarde van vrijheid en respect voor elkaar.

Het inhoudelijke programma van het Bevrijdingsfestival Zeeland biedt voor ieder wat wils, van intellectuele prikkels tot pure ontspanning. Dus kom langs, vier de vrijheid met ons en laat je verrassen door alles wat we te bieden hebben. Dit programma wordt in samen werking met ‘Four Freedoms Door Het Jaar Heen‘ gerealiseerd.

VRIJHEIDSCOLLEGES
De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van Vrijheid. Ook dit jaar worden er diverse Vrijheidscolleges georganiseerd op verschillende plaatsen in Zeeland, zowel voor basisschoolleerlingen als voor oudere scholieren.

VAN RANDWIJK LEZING
De van Randwijk lezing vindt dit jaar plaats op zondag 5 mei in de Sint-Jacobskerk te Vlissingen en is gratis te bezoeken op basis van aanmelding via deze link. Meer informatie over de Van Randwijk lezing vind je hier.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?

Laat je mailadres achter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!