HENK VAN RANDWIJK
Henk van Randwijk was tijdens de Tweede Wereldoorlog hoofdredacteur van Vrij Nederland. Henk verzette zich vanaf het begin van de bezetting tegen de aanwezigheid van een vreemde mogendheid op Nederlands grondgebied. Henk van Randwijk was schrijver, dichter en schoolhoofd van de Eben-Haƫzerschool in Amsterdam. Een belangrijk verzetsman uit de Nederlandse geschiedenis met oog op de Tweede Wereldoorlog.

VAN RANDWIJK LEZING 2024
Op zondag 5 mei 2024 wordt om 12.00u de Van Randwijk lezing uitgesproken in de Sint-Jacobskerk te Vlissingen, wij zijn de enige stad in Nederland die deze lezing organiseert. De van Randwijklezing is voor iedereen gratis bij te wonen en gaat op basis van aanmelding via onderstaande link. De gastspreker voor 2024 is Mevrouw Kathleen Ferrier. Mevrouw Ferrier is voormalig tweede kamerlid en deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en diversiteit.

GRATIS AANMELDEN
Wilt u de van Randwijk lezing gratis bijwonen dan kunt u via ons inschrijvingsformulier via deze link uzelf aanmelden. U kunt maximaal 1 entreebewijs per persoon aanvragen, het entreeticket ontvangt u per e-mail.

UITZENDING OMROEP ZEELAND
De van Randwijk lezing wordt tevens live uitgezonden op zondag 5 mei via Omroep Zeeland.

DOWNLOAD DE VAN RANDWIJKLEZING 2024

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?

Laat je mailadres achter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!