Vier de Vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd 

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Door samen een maaltijd te delen en bij elkaar aan tafel te schuiven staan we op deze dag stil bij onze vrijheid. Een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij  we met elkaar in gesprek gaan over thema’s als vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op 5 mei aandacht aan kan geven.

Je kan deelnemen aan een Vrijheidsmaaltijd welke op verschillende plekken in Zeeland georganiseerd wordt.  Of de Vrijheidssoep zelf maken, naar een recept van chef Nadia Zerouali.
Deel op 5 mei een maaltijd met familie, vrienden of buurtbewoners en ga het gesprek aan met elkaar. 

Een Vrijheidsmaaltijd bijwonen, dat kan!

In Vlissingen, Oost-Souburg en Axel vinden er op 5 mei vrijheidsmaaltijden plaats waar jij kan aanschuiven.
Wil jij hierbij aanwezig zijn? Vind hieronder per locatie de nodige informatie en meld je snel aan:

Bemachtig een plekje aan tafel bij de Vrijheidsmaaltijd van Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen! 

Op 5 mei organiseert Stichting Oorlogsjaren o.a. in Vlissingen een vrijheidsmaaltijd in het Cinecity. Om 12u30 start de heer John Brosens, schrijver van meerdere boeken ook over Vlissingen in de oorlog, met een presentatie. Vervolgens wordt de Vrijheidsmaaltijd gepresenteerd in het Cine Café. Een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken, thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Wil jij graag aanschuiven? Voor €14,50 p.p. (inclusief lunch en drankjes) kan jij hierbij zijn. Bestel via deze link jouw ticket

 

Deelname aan de dialoogtafel en Surinaamse bruine bonen maaltijd is gratis, aanmelding is verplicht.

Betekent de vrede die in 1945 is getekend evenveel vrijheid voor iedereen? Henna Goudzand Nahar schrijfster van De geur van bruine bonen jaagt daarover op 5 mei 2022 het gesprek aan tijdens een dialoogtafel in boekhandel ’t Spui in Vlissingen.

Een Keti Koti dialoogtafel is een ontmoeting – tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin) – waarbij wordt stilgestaan bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden. De dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens. Door naar Henna Goudzand Nahar én elkaar te luisteren groeit wederzijds begrip en daarmee wordt een stap gezet naar een meer inclusieve samenleving.

Locatie: ’t Spui in Vlissingen

Tijd: Inloop vanaf 17.00 uur – rond 19.00 sluiten we af.

Meld u aan via: ZB

Prijs: gratis

Bemachtig een plekje aan tafel bij de Vrijheidsmaaltijd van Stichting Oorlogsjaren in Oost-Souburg! 

In Oost-Souburg organiseert de Stichting Oorlogsjaren op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd.

Als gast is de heer Wim de Meij uitgenodigd die in een korte lezing iets zal vertellen over de oorlogsjaren in Souburg en Ritthem. Vrijheidsmaaltijden gaan tenslotte over het creëren van een bijzondere ontmoeting aan de eettafel.

Locatie: de Kwikstaart Nagelenburgsingel 2 4388 KK Oost Souburg

Tijd: 12.00 – 14.00 uur. Inloop vanaf 11.30 uur.

Meld u aan via: lfwaterman@gmail.com of telefoonnummer 06 49740646.

Prijs: voor deze lunch bedragen slechts € 7,50 inclusief 2 drankjes.

In verband met de catering graag aanmelden en betalen voor 1 mei. Het bedrag overmaken op NL40INGB0001 5519 79 tnv L.F. Waterman.